Mød Stine, voksen og med MCADD

Stine er en af de få danske voksne med MCADD, vi kender i MCADD-foreningen. Hun er født i 1991, hvor anbefalingerne var anderledes, end de er i dag. Det betyder, at Stine i sin opvækst ikke er vokset op med akutregime og regler for faste og fedtenergiprocenter, som de yngre med MCADD lever med. (mere…)

Gustav (oktober 04) og Viggo (april 09)

Gustav blev født seks uger for tidligt og var en lille splejs på bare 1950 gram og 44 cm. Han voksede dog og tog fint på, så vi kom hurtigt hjem fra hospitalet. Allerede da han var 3 måneder, begyndte han at sove igennem – visse dage op til 12 timer i træk, hvilket jo bare var herligt, syntes de nybagte forældre. (mere…)

Mai og Lotte fra Tønder

Mai og Lotte er blandt de ældste, vi kender til med MCADD i MCADD-foreningen. Derfor har familiens MCADD-forløb været noget anderledes end de fleste andre familiers forløb. Bl.a. var screening ikke en mulighed dengang. (mere…)

Vilhelm og Nilla

Vores 2 børn Vilhelm på 6 og Nilla på 1½ år har begge diagnosen MCADD.

Første gang vi hørte om ”sygdommen”, var da Nilla var 1 uge gammel. Telefonen ringede, og da Allan Lund præsenterede sig som overlæge fra Rigshospitalet, fór der rigtig mange grimme tanker igennem mit hoved. ”Han ringer for at fortælle, at de har fundet ud af at Nilla er født med downsyndrom” eller noget andet skrækkeligt. (mere…)

Sofie og Eva

Hjemme hos os får Sofie altid “godnatmad”. Det består oftest af havregryn med mælk, minutrisengrød eller en bolle. (mere…)